Ürün Bilgisi
KIŞIN DOĞU BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ PROTEİN KAYNAĞI OLAN VE TADI BAŞKA YÖRELERDEKİNE BENZEMEYEN KARS KAZININ HEMEN TÜKETİLMESİ GEREKEN CİĞERİNİN YANI SIRA GÜVECİ, TANDIRI, DÜRÜMÜ DE VAR. SUYUNA DA BULGUR PİLAVI YAPILIYOR..

Kars kazının serüveni, anaç kazın baharda kuluçkaya yatmasıyla başlıyor. Başlangıçta ufalanmış arpa ekmeğiyle beslenen civcivler, hava ısındığında dışarıya alınıyor ve geç sonbahara kadar süren yaşamları boyunca, doğadan kendi sağladıkları otlar ve tohumlarla karınlarını doyuruyorlar. Yaz bastırınca kazlar yaylaya çıkarılıyor, havalar soğuyup, yağmurlar düştüğünde yeniden köye indiriliyor. Bu dönem genellikle harman sonu olduğundan, kazlar başaklardan toprağa düşmüş tahıl taneleriyle iyice semizleşiyor. İlk kar yağdığında ise kesilip tüyleri, içi alınıyor, bütün olarak salamuraya yatırılıyor. Ardından üzerine biraz un serpilerek açık havada, rüzgâr görecek biçimde asılıp, 30 ile 60 gün süreyle kurutuluyor. Artık kazlar, yöredeki kaz ambarlarında bütün kış bozulmadan saklanacak duruma gelmiş oluyor.
Yorumlar (0)
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kars Kazı
Türkiye’de kaz denilince akla gelen ilk illerimiz Ardahan ve Kars’tır. Genellikle kar yağdıktan sonra lezzetlendiği söylenilen kaz etiyle yapılan yemekler çok lezzetli olup aynı zamanda çok da faydalıdır. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde tüketilmesi oldukça faydalıdır. 
Magnezyum, fosfor, kalsiyum ve çinko mineralleri sayesinde kaslara ve kemiklere oldukça faydalıdır. Kemik erimesini önler ve dişlerdeki bakteri oluşumunu azaltır. 
Kaz etinin içerisindeki yağlar enerji vericidir ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucudur.
Antioksidan özelliği sayesinde vücutta bulunan iltihabı atmaya yardımcı olur.
Kaz etindeki yağlar doymamış yağlardır, bu yüzden kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Bununla birlikte kalp damar sağlığını da korumada etkilidir.
Gözlere faydalıdır, gece görüşünü kolaylaştırır ve göz sağlığını korur.
Kaz eti, beyin sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir. Odak bozukluğu, öğrenme güçlüğü, unutkanlık gibi beyinsel fonksiyonları geliştirir ve düzenler. 
Yüksek oranda besleyicidir ve protein ihtiyacının neredeyse yarısını karşılar. 
Hücrelerin yenilenmesinde etkilidir. İçerisindeki E ve C vitamini sayesinde cildi sıkılaştırır, erken yaşlanmayı önler. Ayrıca ciltte oluşan yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. 
İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde tırnak kırılmaları ve saç dökülmeleri için düzenli bir şekilde kaz eti tüketmek oldukça faydalıdır. 
Vücut direncini yükseltir ve kansere karşı koruyucudur. 
İçeriğinde sağlıklı yağlar bulundurduğundan dolayı sindirimi ve metabolizmayı da hızlandırır. 
Kalori açısından zengindir, büyüme ve gelişme çağında olan çocuklar için kaz eti tüketmek çok faydalıdır. 
 
Kurutulmuş Kaz Etinin Tuzu Nasıl Arındırılır?
Kurutulmuş kaz etinin tuzunu arındırmak için tencerede yaklaşık 2 litre su konulur ve kaynatılır. Kaz parçalarını, kaynayan suya koyarak 5 dakika bekletip sudan çıkartın. Eğer kaz etinin tuzu arınmamışsa suyu değiştirip arındırmaya devam edebilirsiniz. 
 
Kaz Eti Ne Kadar Sürede Pişer?
Tuzundan arındırılmış olan kaz etini düdüklü tencerede 2 litre su, soğan ve karabiber konularak yaklaşık 40-45 dakika pişirebilirsiniz. Eğer düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede 2-2.5 saat arasında kontrol ederek pişirebilirsiniz. Kaz etini pişirip, bulgur pilavı ya da pirinç pilavı üzerinde sunum yapabilirsiniz. Kaz etini aynı zamanda fırında da pişirebilirsiniz. Kaz etini haşladığınız suyu dökmeyip, çorbalarınıza katarak şifa deposu olarak da tüketebilirsiniz. 
 
Kaz Eti Nasıl Saklanır?
Kaz eti kesilmeden önce, kazın belirli bir olgunluğa gelerek etinin yağ bağlaması gerekir. Kaz etini bundan dolayı sonbahar veya kış aylarında keserler. Kazın tüyleri temizlenir ve tuzlanır. Bu şekilde tuzlandıktan sonra kaz etlerini ipe asarak, ayazda ortalama 30-40 gün kurumaya bırakırlar. Kurutulan kazları parçalayarak derin dondurucuya ya da buzluğa koyarak saklayabilirsiniz. Kaz etini aldığınız satıcının, doğal ve katkı maddesiz ürünler sattığından emin olmak için mutlaka güvenilir satıcıları tercih etmelisiniz. 
 
Kaz Etinin Zararı Var Mıdır?
Kaz eti oldukça değerli bir ettir, tavuk ve hindi etinden daha besleyici ve yağlı bir ettir. Bu yüzden fazla kilosu olan kişilerin kaz etini fazla tüketmesi önerilmez. Obezite, diyabet ve pankreas hastalığı gibi rahatsızlıklara sahip olanların yememesi tavsiye edilir. Kaz etinin sindirilmesi de diğer etlere göre daha yavaş olur. Özellikle mide şikayetleri ve karaciğer hastalıkları olan kişilerin, kaz eti tüketirken dikkat etmesi gerekir. 
 
Kaz Eti Fiyatları
Kaz eti alırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta güvenilir bir yerden satın alıyor olmanız. Kaz eti fiyatları diğer etlere göre biraz daha fazla olur. Kurutulmuş olan kaz ortalama olarak 2-3 kilo olur ve kaz fiyatları kilosuna göre farklılık gösterebilir. Verdiğiniz paraya karşılık olarak harika bir lezzet şöleni sizi bekliyor. 

Kars Kazı 2300 g

1.770,00 TL
Stok Kodu
AENUWXZ3
Stok Durumu
Şimdilik Tükendi
14:00’a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!
Aynı Gün Kargo
Ürün Bilgisi
KIŞIN DOĞU BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ PROTEİN KAYNAĞI OLAN VE TADI BAŞKA YÖRELERDEKİNE BENZEMEYEN KARS KAZININ HEMEN TÜKETİLMESİ GEREKEN CİĞERİNİN YANI SIRA GÜVECİ, TANDIRI, DÜRÜMÜ DE VAR. SUYUNA DA BULGUR PİLAVI YAPILIYOR..

Kars kazının serüveni, anaç kazın baharda kuluçkaya yatmasıyla başlıyor. Başlangıçta ufalanmış arpa ekmeğiyle beslenen civcivler, hava ısındığında dışarıya alınıyor ve geç sonbahara kadar süren yaşamları boyunca, doğadan kendi sağladıkları otlar ve tohumlarla karınlarını doyuruyorlar. Yaz bastırınca kazlar yaylaya çıkarılıyor, havalar soğuyup, yağmurlar düştüğünde yeniden köye indiriliyor. Bu dönem genellikle harman sonu olduğundan, kazlar başaklardan toprağa düşmüş tahıl taneleriyle iyice semizleşiyor. İlk kar yağdığında ise kesilip tüyleri, içi alınıyor, bütün olarak salamuraya yatırılıyor. Ardından üzerine biraz un serpilerek açık havada, rüzgâr görecek biçimde asılıp, 30 ile 60 gün süreyle kurutuluyor. Artık kazlar, yöredeki kaz ambarlarında bütün kış bozulmadan saklanacak duruma gelmiş oluyor.
Yorumlar (0)
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Kars Kazı
Türkiye’de kaz denilince akla gelen ilk illerimiz Ardahan ve Kars’tır. Genellikle kar yağdıktan sonra lezzetlendiği söylenilen kaz etiyle yapılan yemekler çok lezzetli olup aynı zamanda çok da faydalıdır. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde tüketilmesi oldukça faydalıdır. 
Magnezyum, fosfor, kalsiyum ve çinko mineralleri sayesinde kaslara ve kemiklere oldukça faydalıdır. Kemik erimesini önler ve dişlerdeki bakteri oluşumunu azaltır. 
Kaz etinin içerisindeki yağlar enerji vericidir ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucudur.
Antioksidan özelliği sayesinde vücutta bulunan iltihabı atmaya yardımcı olur.
Kaz etindeki yağlar doymamış yağlardır, bu yüzden kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Bununla birlikte kalp damar sağlığını da korumada etkilidir.
Gözlere faydalıdır, gece görüşünü kolaylaştırır ve göz sağlığını korur.
Kaz eti, beyin sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir. Odak bozukluğu, öğrenme güçlüğü, unutkanlık gibi beyinsel fonksiyonları geliştirir ve düzenler. 
Yüksek oranda besleyicidir ve protein ihtiyacının neredeyse yarısını karşılar. 
Hücrelerin yenilenmesinde etkilidir. İçerisindeki E ve C vitamini sayesinde cildi sıkılaştırır, erken yaşlanmayı önler. Ayrıca ciltte oluşan yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. 
İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde tırnak kırılmaları ve saç dökülmeleri için düzenli bir şekilde kaz eti tüketmek oldukça faydalıdır. 
Vücut direncini yükseltir ve kansere karşı koruyucudur. 
İçeriğinde sağlıklı yağlar bulundurduğundan dolayı sindirimi ve metabolizmayı da hızlandırır. 
Kalori açısından zengindir, büyüme ve gelişme çağında olan çocuklar için kaz eti tüketmek çok faydalıdır. 
 
Kurutulmuş Kaz Etinin Tuzu Nasıl Arındırılır?
Kurutulmuş kaz etinin tuzunu arındırmak için tencerede yaklaşık 2 litre su konulur ve kaynatılır. Kaz parçalarını, kaynayan suya koyarak 5 dakika bekletip sudan çıkartın. Eğer kaz etinin tuzu arınmamışsa suyu değiştirip arındırmaya devam edebilirsiniz. 
 
Kaz Eti Ne Kadar Sürede Pişer?
Tuzundan arındırılmış olan kaz etini düdüklü tencerede 2 litre su, soğan ve karabiber konularak yaklaşık 40-45 dakika pişirebilirsiniz. Eğer düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede 2-2.5 saat arasında kontrol ederek pişirebilirsiniz. Kaz etini pişirip, bulgur pilavı ya da pirinç pilavı üzerinde sunum yapabilirsiniz. Kaz etini aynı zamanda fırında da pişirebilirsiniz. Kaz etini haşladığınız suyu dökmeyip, çorbalarınıza katarak şifa deposu olarak da tüketebilirsiniz. 
 
Kaz Eti Nasıl Saklanır?
Kaz eti kesilmeden önce, kazın belirli bir olgunluğa gelerek etinin yağ bağlaması gerekir. Kaz etini bundan dolayı sonbahar veya kış aylarında keserler. Kazın tüyleri temizlenir ve tuzlanır. Bu şekilde tuzlandıktan sonra kaz etlerini ipe asarak, ayazda ortalama 30-40 gün kurumaya bırakırlar. Kurutulan kazları parçalayarak derin dondurucuya ya da buzluğa koyarak saklayabilirsiniz. Kaz etini aldığınız satıcının, doğal ve katkı maddesiz ürünler sattığından emin olmak için mutlaka güvenilir satıcıları tercih etmelisiniz. 
 
Kaz Etinin Zararı Var Mıdır?
Kaz eti oldukça değerli bir ettir, tavuk ve hindi etinden daha besleyici ve yağlı bir ettir. Bu yüzden fazla kilosu olan kişilerin kaz etini fazla tüketmesi önerilmez. Obezite, diyabet ve pankreas hastalığı gibi rahatsızlıklara sahip olanların yememesi tavsiye edilir. Kaz etinin sindirilmesi de diğer etlere göre daha yavaş olur. Özellikle mide şikayetleri ve karaciğer hastalıkları olan kişilerin, kaz eti tüketirken dikkat etmesi gerekir. 
 
Kaz Eti Fiyatları
Kaz eti alırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta güvenilir bir yerden satın alıyor olmanız. Kaz eti fiyatları diğer etlere göre biraz daha fazla olur. Kurutulmuş olan kaz ortalama olarak 2-3 kilo olur ve kaz fiyatları kilosuna göre farklılık gösterebilir. Verdiğiniz paraya karşılık olarak harika bir lezzet şöleni sizi bekliyor. 
KIŞIN DOĞU BÖLGESİNİN EN ÖNEMLİ PROTEİN KAYNAĞI OLAN VE TADI BAŞKA YÖRELERDEKİNE BENZEMEYEN KARS KAZININ HEMEN TÜKETİLMESİ GEREKEN CİĞERİNİN YANI SIRA GÜVECİ, TANDIRI, DÜRÜMÜ DE VAR. SUYUNA DA BULGUR PİLAVI YAPILIYOR..

Kars kazının serüveni, anaç kazın baharda kuluçkaya yatmasıyla başlıyor. Başlangıçta ufalanmış arpa ekmeğiyle beslenen civcivler, hava ısındığında dışarıya alınıyor ve geç sonbahara kadar süren yaşamları boyunca, doğadan kendi sağladıkları otlar ve tohumlarla karınlarını doyuruyorlar. Yaz bastırınca kazlar yaylaya çıkarılıyor, havalar soğuyup, yağmurlar düştüğünde yeniden köye indiriliyor. Bu dönem genellikle harman sonu olduğundan, kazlar başaklardan toprağa düşmüş tahıl taneleriyle iyice semizleşiyor. İlk kar yağdığında ise kesilip tüyleri, içi alınıyor, bütün olarak salamuraya yatırılıyor. Ardından üzerine biraz un serpilerek açık havada, rüzgâr görecek biçimde asılıp, 30 ile 60 gün süreyle kurutuluyor. Artık kazlar, yöredeki kaz ambarlarında bütün kış bozulmadan saklanacak duruma gelmiş oluyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Türkiye’de kaz denilince akla gelen ilk illerimiz Ardahan ve Kars’tır. Genellikle kar yağdıktan sonra lezzetlendiği söylenilen kaz etiyle yapılan yemekler çok lezzetli olup aynı zamanda çok da faydalıdır. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde tüketilmesi oldukça faydalıdır. 
Magnezyum, fosfor, kalsiyum ve çinko mineralleri sayesinde kaslara ve kemiklere oldukça faydalıdır. Kemik erimesini önler ve dişlerdeki bakteri oluşumunu azaltır. 
Kaz etinin içerisindeki yağlar enerji vericidir ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucudur.
Antioksidan özelliği sayesinde vücutta bulunan iltihabı atmaya yardımcı olur.
Kaz etindeki yağlar doymamış yağlardır, bu yüzden kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Bununla birlikte kalp damar sağlığını da korumada etkilidir.
Gözlere faydalıdır, gece görüşünü kolaylaştırır ve göz sağlığını korur.
Kaz eti, beyin sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir. Odak bozukluğu, öğrenme güçlüğü, unutkanlık gibi beyinsel fonksiyonları geliştirir ve düzenler. 
Yüksek oranda besleyicidir ve protein ihtiyacının neredeyse yarısını karşılar. 
Hücrelerin yenilenmesinde etkilidir. İçerisindeki E ve C vitamini sayesinde cildi sıkılaştırır, erken yaşlanmayı önler. Ayrıca ciltte oluşan yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. 
İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde tırnak kırılmaları ve saç dökülmeleri için düzenli bir şekilde kaz eti tüketmek oldukça faydalıdır. 
Vücut direncini yükseltir ve kansere karşı koruyucudur. 
İçeriğinde sağlıklı yağlar bulundurduğundan dolayı sindirimi ve metabolizmayı da hızlandırır. 
Kalori açısından zengindir, büyüme ve gelişme çağında olan çocuklar için kaz eti tüketmek çok faydalıdır. 
 
Kurutulmuş Kaz Etinin Tuzu Nasıl Arındırılır?
Kurutulmuş kaz etinin tuzunu arındırmak için tencerede yaklaşık 2 litre su konulur ve kaynatılır. Kaz parçalarını, kaynayan suya koyarak 5 dakika bekletip sudan çıkartın. Eğer kaz etinin tuzu arınmamışsa suyu değiştirip arındırmaya devam edebilirsiniz. 
 
Kaz Eti Ne Kadar Sürede Pişer?
Tuzundan arındırılmış olan kaz etini düdüklü tencerede 2 litre su, soğan ve karabiber konularak yaklaşık 40-45 dakika pişirebilirsiniz. Eğer düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede 2-2.5 saat arasında kontrol ederek pişirebilirsiniz. Kaz etini pişirip, bulgur pilavı ya da pirinç pilavı üzerinde sunum yapabilirsiniz. Kaz etini aynı zamanda fırında da pişirebilirsiniz. Kaz etini haşladığınız suyu dökmeyip, çorbalarınıza katarak şifa deposu olarak da tüketebilirsiniz. 
 
Kaz Eti Nasıl Saklanır?
Kaz eti kesilmeden önce, kazın belirli bir olgunluğa gelerek etinin yağ bağlaması gerekir. Kaz etini bundan dolayı sonbahar veya kış aylarında keserler. Kazın tüyleri temizlenir ve tuzlanır. Bu şekilde tuzlandıktan sonra kaz etlerini ipe asarak, ayazda ortalama 30-40 gün kurumaya bırakırlar. Kurutulan kazları parçalayarak derin dondurucuya ya da buzluğa koyarak saklayabilirsiniz. Kaz etini aldığınız satıcının, doğal ve katkı maddesiz ürünler sattığından emin olmak için mutlaka güvenilir satıcıları tercih etmelisiniz. 
 
Kaz Etinin Zararı Var Mıdır?
Kaz eti oldukça değerli bir ettir, tavuk ve hindi etinden daha besleyici ve yağlı bir ettir. Bu yüzden fazla kilosu olan kişilerin kaz etini fazla tüketmesi önerilmez. Obezite, diyabet ve pankreas hastalığı gibi rahatsızlıklara sahip olanların yememesi tavsiye edilir. Kaz etinin sindirilmesi de diğer etlere göre daha yavaş olur. Özellikle mide şikayetleri ve karaciğer hastalıkları olan kişilerin, kaz eti tüketirken dikkat etmesi gerekir. 
 
Kaz Eti Fiyatları
Kaz eti alırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta güvenilir bir yerden satın alıyor olmanız. Kaz eti fiyatları diğer etlere göre biraz daha fazla olur. Kurutulmuş olan kaz ortalama olarak 2-3 kilo olur ve kaz fiyatları kilosuna göre farklılık gösterebilir. Verdiğiniz paraya karşılık olarak harika bir lezzet şöleni sizi bekliyor. 
Kars Kazı 2300 g Acar Süt Kars Kazı 2,35 kilogramlık ambalajında, Acar Süt Ürünleri güvencesi ve uygun fiyat garantisiyle kapınıza kadar teslim. Şimdi sipariş verin. AENUWXZ3
Kars Kazı 2300 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.