Kahvaltının Vazgeçilmez Lezzeti Taze Kaşar

09-01-2020 12:32
Kahvaltının Vazgeçilmez Lezzeti Taze Kaşar
Az yağlı ve çok yağlı olarak ikiye ayrılan kaşar peyniri besin değeri olarak diğer peynirlerden farklılık göstermektedir. Kalsiyum ve çinko kaynağı deposu olan peynirin en büyük özelliği ise rengidir. Beyaz peynir ile aynı sütten üretilmesine rağmen üretim aşamaları birbirinden oldukça farklıdır. Kaşar peyniri 60-65 derecede üretilirken bu oran beyaz peynir de 80-85 dereceye kadar çıkmaktadır. Oldukça lezzetli olan kaşar peynirinin besin değeri beyaz peynire oranla çok daha fazladır. Serum adı verilen proteinler taze kaşar peyniri içerisinde oldukça yoğun miktarda bulunmaktadır. Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olması ile bilinen bu peynir türü yağlı ve yağsız olmasına göre besin değerinde değişkenlik gösterebilmektedir. Fakat az yağlı kaşar peynirinin bile besin değeri beyaz peynirinin besin değerinden daha yüksektir. Oldukça faydalı olmasıyla bilinen kaşar peynir tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. İsteğe ve üretim şekline bağlı olarak keçi, koyun ve inek sütünden üretimi yapılmaktadır. En çok tercih edilen ise inek sütünden üretilenidir. Kaşar peynir taze ve eski olarak ikiye ayrılmaktadır. Her iki peynir çeşidi de yüksek besin değerine sahip olsa da genel olarak taze kaşar tüketimi önerilmektedir.

Taze Kaşar Peynir Faydaları
  • Birçok kişinin bilmediği öksürüğe iyi gelme özelliğine sahiptir. Özellikle kronik bronşit için sıklıkla önerilmektedir. İçerisinde B vitamini ve yüksek oranda fosfor barındırmaktadır. Özellikle gelişim çağında ki çocukların tüketmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
  • Kalsiyum acısından oldukça zengindir. Kemik hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. Ayrıca tansiyonu düşürme etkisine de sahiptir. Bu sebeple özellikle yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi önerilmektedir. Özellikle kemik erimesini önlediği yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır.
  • İçerisinde bulunan mineraller mide sağlığı acısından oldukça önemlidir. Mide ağrılarının önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. 
  • Midede özellikle ülsere bağlı olarak oluşan ağrının önüne geçerken sindirim sistemini de rahatlamasına yardımcı olur. Ülser tedavisi için sıklıkla tercih edilmektedir. 
  • Taze kaşar kalsiyum içermesi sebebiyle diş çürümesi probleminin de ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Doğru oranlarda ve düzenli olarak tüketilen kaşar peyniri yüksek enerji deposudur.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.