Tadı İle Hayranlık Uyandıran Kars Kaşarı

21-01-2020 16:21
Tadı İle Hayranlık Uyandıran Kars Kaşarı

Kars kaşarı Kars ilinin yaylalarında beslenen ineklerin sütü ile imal edilen bir peynir türüdür. Her ne kadar yoğun olarak inek sütünden üretimi yapılsa da keçi ve koyun sütü de kullanılabilmektedir. Bu tamamen üretimi yapılan kaşarın tercihleri ile alakalıdır. Kars kaşarının kendine özgü birçok özelliği bulunmaktadır. Yaylalarda var olan bitki çeşitliliği inek, koyun ve keçilerin sütleri için oldukça önemlidir. Mevsimlik olarak üretilen Kars kaşarı sert bir yapıya sahiptir. Genel olarak nisan mayıs aylarında üretimi yapılmaktadır. Kars kaşarının görüntüsü kalitesi ve doğallığı ile ilgili bilgiler vermektedir. Tek bir sarı renge sahip olması gereken Kars kaşarının dalgalı renklerden oluşmaması gerekmektedir. İç tarafına bakıldığı zaman oldukça sıkı olması gerekmektedir. Sıkı peynirler arasında en sevilen ve en çok tüketilen peynir çeşitlerinden bir tanesidir. Peynirin olgunlaşma süresi de söz konusudur. Bu sürecin aşamalarına göre peynir taze veya eski kaşar adını alır. Delikli gözleri bulunmaması gereken peynirin saklanma aşaması da oldukça önemlidir. Saklanma koşullarına dikkat edilmesi gereken peynir türünün bulunduğu kabın havası mutlaka alınmalıdır. Naylon poşet içerisinde saklanması önerilmemektedir.

Kars Kaşarı Özellikleri
Kars kaşarı imal edilirken birçok aşamadan geçmektedir. Mayalama ve dinlenme süresi diğer peynir türlerine oranla çok daha farklıdır. Bu aşamalar Kars kaşarının çok daha lezzetli olmasına olanak sağlamaktadır. İçerisinde ki besin değeri ise diğer peynir türlerine oranla daha fazladır. Tam anlamıyla şifa veren bu peynir özellikle yüksek tansiyon hastaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kars kaşarının tansiyonu düzenleyici bir etkisi olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Tamamen doğal olan bu peynir türü içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır.

Kars Kaşarının Faydaları
• İçerisinde ki yüksek protein sayesinde kemik erimesini engellemektedir.
• İçerisinde sodyum, kalsiyum, karbonhidrat, A vitamini ve demir bulunmaktadır.
• Mide rahatsızlıklarını tedavi etmede kullanılmaktadır. Özellikle mide ağrısına çok iyi gelmektedir.
• Kas ve eklem problemlerinin giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
• Yüksek oranda potasyum, A vitamini içerdiği için oldukça doyurucu bir peynir türüdür.
• Kars kaşarı yüksek tansiyon hastaları için önerilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.