Geçmişten Günümüze Organik Tereyağı

11-12-2019 01:18
Geçmişten Günümüze Organik Tereyağı

Günümüzde kahvaltı sofralarında ve yemeklerinde sıklıkla kullanılan tereyağı beyin değeri oldukça yüksek bir üründür. Yüzyıllardır kullanılan tereyağının, doğru şekillerde ve doğru oranlarda kullanılması sağlığa olukça faydalıyken yoğun miktarda tüketilmesi ise zararlıdır. Her besinde olduğu gibi tereyağının da kontrollü ve doğru oranlarda tüketilmesi gerekmektedir. İçerisinde katkı maddesi barındırmayan organik tereyağı tüketmek gerekmektedir. Piyasada satılan içerisinde yoğun katkı maddesi bulunduran ürünler yerine doğal olan tereyağları tüketilmesi gerekmektedir. Doğal olmayan tereyağları sağlığa faydalı olmayacağı gibi zararlı olacaktır. İçerisinde 400’den fazla yağ asidi barındıran tereyağı oldukça fazla vitamine sahip. Organik tereyağının en büyük özelliği yaylalarda beslenmiş olan ineklerin sütlerinden yapılmış olmasıdır. Bu şekilde besin değeri oldukça fazla olan doğal içeriğe sahip tereyağlarının tüketilmesi önerilmektedir.

Organik Tereyağının Sağlığa Faydaları
•Mide ve bağırsaklarda oluşan problemlerinin önüne geçmeye yardımcı olan tereyağı mideyi rahatlanmaktadır. Mide rahatsızlığı olan kişilere önerilmektedir. Mide içerisinde bulunan kötü bakterileri yok ederek mide ağrısı ve yanması probleminin önüne geçtiği bilinmektedir. Yoğun olmayacak şekilde her gün yeterli miktarda organik tereyağıtüketmek bağırsak problemlerinin de önüne geçmektedir.
•Sadece organik tereyağı içerisin de bulunan bütirik asit sağlığa oldukça faydalı olan bir asit türüdür. •Eklem ve kemik ağrılarına iyi gelen bu asit tipi ağrıların azalmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle eklemlerde oluşan ağrıların azalmasına neden olmaktadır. Eklemlerde oluşabilecek kireçlenme sorununun önüne geçmeye yardımcı olurken, süt ürünü olması sebebiyle kemikleri de güçlendirmektedir.
•İçerisinde antioksidan bulunan tereyağı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Enfeksiyonları yok etmeye olanak sağlayan organik tereyağı hastalıklara karşı da oldukça etkilidir.
•Tereyağı aynı zamanda kalp dostu olan bir besindir. Günümüzde tereyağının kalp sağlığı için zararlı olduğu ile ilgili yanlış bilgiler mevcuttur. Margarin tüketimi kalp sağlığına zararlı iken tereyağının kalp sağlığına yararlı olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Doğru ölçü ve oranlarda tüketilmesi halinde kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır.
•Yoğun miktarda A vitamini içermektedir. A vitamini iskelet gelişimi için oldukça önemli bir vitamin türüdür. A vitamini deposu olan tereyağı özellikle çocukların iskelet gelişimi için sıklıkla önerilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.