Ürün Bilgisi
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan Eski Kaşar Peyniri miz , yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır. En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır
kaşar peynir kesimi yapıldıktan sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 dolapta saklanmalıdır.
Yorumlar (2)
Yılmaz Eylem Muyan
Ben severek yiyorum. Ağızlara layık. Özellikle çocuğuma yedirmediğim hiçbir kaşarı kimseye tavsiye etmem. Kaşşarsız kahvaltımız olmuyor. Sizlere de şimdiden afiyetolsun.
Yılmaz Eylem Muyan | 06/07/2021
Kars kaşarında tek geçiyoruz
Kars kaşarında Acar süt ürünlerini ailecek tek geçiyoruz. Hem fiyat hem de lezzet açısından çok başarılı. Tavsiye ediyoruz.
A... A... | 08/10/2019
Kars Kaşarı Nasıl Üretilir?
Kars kaşar peyniri çiğ sütten işlenerek yapılmaktadır. Genellikle 12 lt. sütten 1 kg kadar Kars kaşarı elde edilmektedir.
Öncelikle süt mayalanır. Mayalama işlemi 3-4 kat bezden bir kazan içine süzülen sütün dana kursağından elde edilen doğal bir mayanın kullanılması ile gerçekleştirilir. Mayalanacak sütün sıcaklığı 32-35C olmalıdır. Sütün mayalanması işlemine teleme adı verilir. Mayalanan süt pıhtılaşıncaya kadar bekletilir.
Teleme yani pıhtılaşan peynirin suyu süzülerek özel üretilmiş peynir bıçakları ile küçük parçalar halinde kesilir. Yapılan bu işlem, birinci doğrama işlemidir. Toplamda Kars kaşarında üç doğrama işlemi yapılmaktadır.
İkinci doğrama işlemi için kaşar peyniri yaklaşık 24 saat dinlendirilir. Bu sefer daha küçük bir doğrama işlemi (mercimek büyüklüğü) yapılır. Böylelikle peynirin acı suyu çıkartılmış olur. Bu çıkan sudan tereyağı elde edilir. Bir dinlenme periyodundan sonra üçüncü doğrama işlemine geçilir. İyice çok küçük halde doğranmış olan Kars kaşar peyniri 75C de haşlanır ve soğuyuncaya kadar yoğrulur. Peynir içinde hava kalmaması için elde iyice sıkıştırılır ve kalıplara konur. Yaklaşık olarak 20-25 gün soğuk hava depolarında kaşarlar demlemeye bırakılır. Bu süre içerisinde kaşarın dış kabuk kısmı oluşur.
Eski Kaşar Peyniri (Kars Kaşarı) 12200 g -12500 g
4.153,60 TL
14:00’a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!
Ürün Bilgisi
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan Eski Kaşar Peyniri miz , yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır. En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır
kaşar peynir kesimi yapıldıktan sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 dolapta saklanmalıdır.
Yorumlar (2)
Yılmaz Eylem Muyan
Ben severek yiyorum. Ağızlara layık. Özellikle çocuğuma yedirmediğim hiçbir kaşarı kimseye tavsiye etmem. Kaşşarsız kahvaltımız olmuyor. Sizlere de şimdiden afiyetolsun.
Yılmaz Eylem Muyan | 06/07/2021
Kars kaşarında tek geçiyoruz
Kars kaşarında Acar süt ürünlerini ailecek tek geçiyoruz. Hem fiyat hem de lezzet açısından çok başarılı. Tavsiye ediyoruz.
A... A... | 08/10/2019
Kars Kaşarı Nasıl Üretilir?
Kars kaşar peyniri çiğ sütten işlenerek yapılmaktadır. Genellikle 12 lt. sütten 1 kg kadar Kars kaşarı elde edilmektedir.
Öncelikle süt mayalanır. Mayalama işlemi 3-4 kat bezden bir kazan içine süzülen sütün dana kursağından elde edilen doğal bir mayanın kullanılması ile gerçekleştirilir. Mayalanacak sütün sıcaklığı 32-35C olmalıdır. Sütün mayalanması işlemine teleme adı verilir. Mayalanan süt pıhtılaşıncaya kadar bekletilir.
Teleme yani pıhtılaşan peynirin suyu süzülerek özel üretilmiş peynir bıçakları ile küçük parçalar halinde kesilir. Yapılan bu işlem, birinci doğrama işlemidir. Toplamda Kars kaşarında üç doğrama işlemi yapılmaktadır.
İkinci doğrama işlemi için kaşar peyniri yaklaşık 24 saat dinlendirilir. Bu sefer daha küçük bir doğrama işlemi (mercimek büyüklüğü) yapılır. Böylelikle peynirin acı suyu çıkartılmış olur. Bu çıkan sudan tereyağı elde edilir. Bir dinlenme periyodundan sonra üçüncü doğrama işlemine geçilir. İyice çok küçük halde doğranmış olan Kars kaşar peyniri 75C de haşlanır ve soğuyuncaya kadar yoğrulur. Peynir içinde hava kalmaması için elde iyice sıkıştırılır ve kalıplara konur. Yaklaşık olarak 20-25 gün soğuk hava depolarında kaşarlar demlemeye bırakılır. Bu süre içerisinde kaşarın dış kabuk kısmı oluşur.
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan Eski Kaşar Peyniri miz , yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır. En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır
kaşar peynir kesimi yapıldıktan sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 dolapta saklanmalıdır.
Yılmaz Eylem Muyan
Ben severek yiyorum. Ağızlara layık. Özellikle çocuğuma yedirmediğim hiçbir kaşarı kimseye tavsiye etmem. Kaşşarsız kahvaltımız olmuyor. Sizlere de şimdiden afiyetolsun.
Yılmaz Eylem Muyan | 06/07/2021
Kars kaşarında tek geçiyoruz
Kars kaşarında Acar süt ürünlerini ailecek tek geçiyoruz. Hem fiyat hem de lezzet açısından çok başarılı. Tavsiye ediyoruz.
A... A... | 08/10/2019
Kars kaşar peyniri çiğ sütten işlenerek yapılmaktadır. Genellikle 12 lt. sütten 1 kg kadar Kars kaşarı elde edilmektedir.
Öncelikle süt mayalanır. Mayalama işlemi 3-4 kat bezden bir kazan içine süzülen sütün dana kursağından elde edilen doğal bir mayanın kullanılması ile gerçekleştirilir. Mayalanacak sütün sıcaklığı 32-35C olmalıdır. Sütün mayalanması işlemine teleme adı verilir. Mayalanan süt pıhtılaşıncaya kadar bekletilir.
Teleme yani pıhtılaşan peynirin suyu süzülerek özel üretilmiş peynir bıçakları ile küçük parçalar halinde kesilir. Yapılan bu işlem, birinci doğrama işlemidir. Toplamda Kars kaşarında üç doğrama işlemi yapılmaktadır.
İkinci doğrama işlemi için kaşar peyniri yaklaşık 24 saat dinlendirilir. Bu sefer daha küçük bir doğrama işlemi (mercimek büyüklüğü) yapılır. Böylelikle peynirin acı suyu çıkartılmış olur. Bu çıkan sudan tereyağı elde edilir. Bir dinlenme periyodundan sonra üçüncü doğrama işlemine geçilir. İyice çok küçük halde doğranmış olan Kars kaşar peyniri 75C de haşlanır ve soğuyuncaya kadar yoğrulur. Peynir içinde hava kalmaması için elde iyice sıkıştırılır ve kalıplara konur. Yaklaşık olarak 20-25 gün soğuk hava depolarında kaşarlar demlemeye bırakılır. Bu süre içerisinde kaşarın dış kabuk kısmı oluşur.