Ürün Bilgisi
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan eski kaşar peynirimiz, yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır.
En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır.
Kaşar peynir kesimi yapıldıktan sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 derece dolapta saklanmalıdır.
Yorumlar (1)
Tek kelimeyle harika
Yediğim en güzel kaşarlardan biri tavsiye ederim.
Fatih Alan | 26/04/2021
Kars Kaşarı
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Kars kaşarı sizler için Ardahan ilinin Göle ilçesinde üretilmektedir. Ardahan ve Kars’ın yüksek olan yaylalarında yetişen hayvanların sütünden yapılan leziz kars kaşarı, kahvaltı sofralarını mükemmel bir hale getirmenize yardımcı olacak. Tadı ve kokusu ile birlikte herkesi kendine hayran bırakan Kars kaşarı sadece bölgedeki hayvanlardan elde edilen süt, tuz ve maya ile üretilmektedir. Bölgede kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadığı için bölgeden elde edilen sütlerin tadı Kars kaşarına farklı bir lezzet katmaktadır.
Fiziksel olarak görünümü ile normal peynir ve kaşar peynirlerden de farklı olan Kars kaşarı biraz daha sarımtırak bir renkte ve yan kısımları kabuk olarak biraz serttir. Üretimden hemen sonra olgunlaşmaya bıraktığımız Kars kaşarlarımız 6 ay sonra satışa çıkarılmaktadır. Uzun süre boyunca olgunlaşması için tamamen sağlıklı ve hijyenik alanlarda sakladığımız Kars kaşarını buzdolaplarınızda uzun süre boyunca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.
KARS KAŞARI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Kars kaşarı tadı kadar adı ile de ünlü bir lezzetimiz. Sadece kahvaltılarınızda değil günün her anında salatalarda, yemeklere son dokunuşları yaparken ya da gün arasında minik bir sandviç içerisinde de değerlendirebilirsiniz. Merada doğal bir şekilde yetişen ayvanlardan elde edilen sütün mayalanması ile elde edilen bu peynir sağlık açısından da çok yararlı olduğu bilinmektedir. Yoğun emek, çaba ve olgunlaşma süresi ile birlikte lezzetli bir hale gelen Kars kaşarını tercih ederken belirli kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor.
Yumuşak bir çiğnemeyle bile hemen ağzınızda dağılan ve parçalanan Kars kaşarı eğer olgunlaşma süresi dikkate alınmadan hemen satışa çıkarılırsa hemen üzerinde büyük delikleşmeler meydana gelecektir. Bu da aslında Kars kaşarının çok da kaliteli olmadığını göstermektedir. Sadece 1 kilo eski kaşar için 12 kilo süt gerekmektedir. Bu sebeple bizlerden satın aldığınız Kars kaşarlarından bolca süt ve tereyağı kokusunun olması çok normaldir. Bunun dışında dışarıdan satın aldığınız kaşar peynirler ile sağlığınız açısından da dikkat etmeniz önerilmektedir.
KARS KAŞARININ BİLİNMEYEN FAYDALARI
Ülkemize özgü olarak satışa çıkarılan Kars kaşarının çok yararlı olduğunu aslında herkes biliyor. Kars kaşarının çok fazla duyulmamış faydaları şu şekilde sıralanabilir:
•Kars kaşarı içeriği sebebi ile tansiyonu düşürdüğü bilinmektedir. Protein ve kalsiyum açısından çok zengindir.
•Ülser hastalığına karşı vücudu bir zırh gibi korur.
•Beynin enerji açısından doygun olmasını sağlar.
•Peynirlerin genel olarak kalsiyum açısından zengin olduğu bilinir. Ancak Kars kaşarı bol kalsiyumu ile kemik erimesini de engelleyebilmektedir. Tabi bu yararı için düzenli olarak kullanmak gerekiyor.
•Protein ve kalsiyum açısından zengin olan Kars kaşarı aynı zamanda dişlerin güçlenmesini sağlar, diş çürümelerini de engellemektedir.
•Son dönemlerin en tehlikeli hastalıkları arasında olan Alzheimer rahatsızlığı engellediği gibi, beynin beslenmesini ve daha da güçlenmesini sağlar.
•Acar markası olarak ürettiğimiz Kars kaşarı içerisinde hiçbir katkı maddesinin olmaması sebebiyle küçük çocukların tüketmesine de uygundur. Kaşar, içerisinde barındırdığı kalsiyum, protein gibi insan vücudunun gelişmesine yardımcı olan maddelerle bebek ve çocukların gelişimini de desteklemektedir.
•Kars kaşarı sadece kalsiyum ve protein açısından zengin değil. Bununla birlikte potasyum ve A ile D vitamini açısından da zengindir. Bu sebeple sipariş ettiğiniz Acar Kars kaşarını güvenle tüketebilirsiniz.
ACAR KARS KAŞARI
Kars kaşarı, doğal olarak üretilen bir peynir türü olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Hastalıklara karşı vücudun zırh gibi güçlü olmasını isteyenler düzenli olarak Acar Kars kaşarı tüketmesi önerilmektedir. Sindirim sistemini koruyarak bağışıklığın güçlenmesine destek olan doğal Kars Kaşarı aynı zamanda beyni de olumlu olarak etkiliyor.
Buzdolabınızda ideal sıcakta uzun süre boyunca saklayabileceğiniz Kars kaşarını tükettiğinizde sayılan bütün yararlardan yararlanabileceksiniz. Bütün bunların yanı sıra doyurucu olması ile de bilinen Kars kaşarını uzun süre boyunca tüketebilirsiniz. Kars kaşarını muhafaza etmek için ağzı kapalı bir saklama kutusunda (kabını açtıktan sonra) saklayarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz. Bizler Acar Kars kaşarı ürünlerimizi sizlere 6 ay olgunlaşma süresinden sonra hava almayan ambalajlama işlemini yapıp, peynirlerinizi o şekilde sizlere iletiyoruz. Bu sebeple açtıktan sonra hava almayan bir kapaklı kap içerisinde saklayabilirsiniz.
Eski Kaşar Peyniri (Kars Kaşarı) 1800 g.-1900 g.
643,50 TL
14:00’a kadar verilen siparişler aynı gün kargoda!
Ürün Bilgisi
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan eski kaşar peynirimiz, yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır.
En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır.
Kaşar peynir kesimi yapıldıktan sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 derece dolapta saklanmalıdır.
Yorumlar (1)
Tek kelimeyle harika
Yediğim en güzel kaşarlardan biri tavsiye ederim.
Fatih Alan | 26/04/2021
Kars Kaşarı
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Kars kaşarı sizler için Ardahan ilinin Göle ilçesinde üretilmektedir. Ardahan ve Kars’ın yüksek olan yaylalarında yetişen hayvanların sütünden yapılan leziz kars kaşarı, kahvaltı sofralarını mükemmel bir hale getirmenize yardımcı olacak. Tadı ve kokusu ile birlikte herkesi kendine hayran bırakan Kars kaşarı sadece bölgedeki hayvanlardan elde edilen süt, tuz ve maya ile üretilmektedir. Bölgede kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadığı için bölgeden elde edilen sütlerin tadı Kars kaşarına farklı bir lezzet katmaktadır.
Fiziksel olarak görünümü ile normal peynir ve kaşar peynirlerden de farklı olan Kars kaşarı biraz daha sarımtırak bir renkte ve yan kısımları kabuk olarak biraz serttir. Üretimden hemen sonra olgunlaşmaya bıraktığımız Kars kaşarlarımız 6 ay sonra satışa çıkarılmaktadır. Uzun süre boyunca olgunlaşması için tamamen sağlıklı ve hijyenik alanlarda sakladığımız Kars kaşarını buzdolaplarınızda uzun süre boyunca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.
KARS KAŞARI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Kars kaşarı tadı kadar adı ile de ünlü bir lezzetimiz. Sadece kahvaltılarınızda değil günün her anında salatalarda, yemeklere son dokunuşları yaparken ya da gün arasında minik bir sandviç içerisinde de değerlendirebilirsiniz. Merada doğal bir şekilde yetişen ayvanlardan elde edilen sütün mayalanması ile elde edilen bu peynir sağlık açısından da çok yararlı olduğu bilinmektedir. Yoğun emek, çaba ve olgunlaşma süresi ile birlikte lezzetli bir hale gelen Kars kaşarını tercih ederken belirli kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor.
Yumuşak bir çiğnemeyle bile hemen ağzınızda dağılan ve parçalanan Kars kaşarı eğer olgunlaşma süresi dikkate alınmadan hemen satışa çıkarılırsa hemen üzerinde büyük delikleşmeler meydana gelecektir. Bu da aslında Kars kaşarının çok da kaliteli olmadığını göstermektedir. Sadece 1 kilo eski kaşar için 12 kilo süt gerekmektedir. Bu sebeple bizlerden satın aldığınız Kars kaşarlarından bolca süt ve tereyağı kokusunun olması çok normaldir. Bunun dışında dışarıdan satın aldığınız kaşar peynirler ile sağlığınız açısından da dikkat etmeniz önerilmektedir.
KARS KAŞARININ BİLİNMEYEN FAYDALARI
Ülkemize özgü olarak satışa çıkarılan Kars kaşarının çok yararlı olduğunu aslında herkes biliyor. Kars kaşarının çok fazla duyulmamış faydaları şu şekilde sıralanabilir:
•Kars kaşarı içeriği sebebi ile tansiyonu düşürdüğü bilinmektedir. Protein ve kalsiyum açısından çok zengindir.
•Ülser hastalığına karşı vücudu bir zırh gibi korur.
•Beynin enerji açısından doygun olmasını sağlar.
•Peynirlerin genel olarak kalsiyum açısından zengin olduğu bilinir. Ancak Kars kaşarı bol kalsiyumu ile kemik erimesini de engelleyebilmektedir. Tabi bu yararı için düzenli olarak kullanmak gerekiyor.
•Protein ve kalsiyum açısından zengin olan Kars kaşarı aynı zamanda dişlerin güçlenmesini sağlar, diş çürümelerini de engellemektedir.
•Son dönemlerin en tehlikeli hastalıkları arasında olan Alzheimer rahatsızlığı engellediği gibi, beynin beslenmesini ve daha da güçlenmesini sağlar.
•Acar markası olarak ürettiğimiz Kars kaşarı içerisinde hiçbir katkı maddesinin olmaması sebebiyle küçük çocukların tüketmesine de uygundur. Kaşar, içerisinde barındırdığı kalsiyum, protein gibi insan vücudunun gelişmesine yardımcı olan maddelerle bebek ve çocukların gelişimini de desteklemektedir.
•Kars kaşarı sadece kalsiyum ve protein açısından zengin değil. Bununla birlikte potasyum ve A ile D vitamini açısından da zengindir. Bu sebeple sipariş ettiğiniz Acar Kars kaşarını güvenle tüketebilirsiniz.
ACAR KARS KAŞARI
Kars kaşarı, doğal olarak üretilen bir peynir türü olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Hastalıklara karşı vücudun zırh gibi güçlü olmasını isteyenler düzenli olarak Acar Kars kaşarı tüketmesi önerilmektedir. Sindirim sistemini koruyarak bağışıklığın güçlenmesine destek olan doğal Kars Kaşarı aynı zamanda beyni de olumlu olarak etkiliyor.
Buzdolabınızda ideal sıcakta uzun süre boyunca saklayabileceğiniz Kars kaşarını tükettiğinizde sayılan bütün yararlardan yararlanabileceksiniz. Bütün bunların yanı sıra doyurucu olması ile de bilinen Kars kaşarını uzun süre boyunca tüketebilirsiniz. Kars kaşarını muhafaza etmek için ağzı kapalı bir saklama kutusunda (kabını açtıktan sonra) saklayarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz. Bizler Acar Kars kaşarı ürünlerimizi sizlere 6 ay olgunlaşma süresinden sonra hava almayan ambalajlama işlemini yapıp, peynirlerinizi o şekilde sizlere iletiyoruz. Bu sebeple açtıktan sonra hava almayan bir kapaklı kap içerisinde saklayabilirsiniz.
Ardahan ilinin Göle ilçesinde bulunan fabrikamızda üretilmekte olan eski kaşar peynirimiz, yaz mevsiminde ve mera hayvancılığının yapıldığı, topraklarının kirlenmediği (kimyasal ilaç/gübre) kullanılmadığı, bir yörede elde edilen sütlerden, sadece tuz ve maya eklenerek üretilmektedir. Bu ürün daha sonra olgunlaştırma depolarında fermantasyona (olgunlaştırma) bırakılmaktadır.
En az 6 ay sonra tüketime sunulmaktadır.
Kaşar peynir kesimi yapıldıktan sonra hep aynı yönden kesilmeli ve streç filim ile kaplanıp +4 derece dolapta saklanmalıdır.
Tek kelimeyle harika
Yediğim en güzel kaşarlardan biri tavsiye ederim.
Fatih Alan | 26/04/2021
Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Kars kaşarı sizler için Ardahan ilinin Göle ilçesinde üretilmektedir. Ardahan ve Kars’ın yüksek olan yaylalarında yetişen hayvanların sütünden yapılan leziz kars kaşarı, kahvaltı sofralarını mükemmel bir hale getirmenize yardımcı olacak. Tadı ve kokusu ile birlikte herkesi kendine hayran bırakan Kars kaşarı sadece bölgedeki hayvanlardan elde edilen süt, tuz ve maya ile üretilmektedir. Bölgede kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadığı için bölgeden elde edilen sütlerin tadı Kars kaşarına farklı bir lezzet katmaktadır.
Fiziksel olarak görünümü ile normal peynir ve kaşar peynirlerden de farklı olan Kars kaşarı biraz daha sarımtırak bir renkte ve yan kısımları kabuk olarak biraz serttir. Üretimden hemen sonra olgunlaşmaya bıraktığımız Kars kaşarlarımız 6 ay sonra satışa çıkarılmaktadır. Uzun süre boyunca olgunlaşması için tamamen sağlıklı ve hijyenik alanlarda sakladığımız Kars kaşarını buzdolaplarınızda uzun süre boyunca bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.
KARS KAŞARI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Kars kaşarı tadı kadar adı ile de ünlü bir lezzetimiz. Sadece kahvaltılarınızda değil günün her anında salatalarda, yemeklere son dokunuşları yaparken ya da gün arasında minik bir sandviç içerisinde de değerlendirebilirsiniz. Merada doğal bir şekilde yetişen ayvanlardan elde edilen sütün mayalanması ile elde edilen bu peynir sağlık açısından da çok yararlı olduğu bilinmektedir. Yoğun emek, çaba ve olgunlaşma süresi ile birlikte lezzetli bir hale gelen Kars kaşarını tercih ederken belirli kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor.
Yumuşak bir çiğnemeyle bile hemen ağzınızda dağılan ve parçalanan Kars kaşarı eğer olgunlaşma süresi dikkate alınmadan hemen satışa çıkarılırsa hemen üzerinde büyük delikleşmeler meydana gelecektir. Bu da aslında Kars kaşarının çok da kaliteli olmadığını göstermektedir. Sadece 1 kilo eski kaşar için 12 kilo süt gerekmektedir. Bu sebeple bizlerden satın aldığınız Kars kaşarlarından bolca süt ve tereyağı kokusunun olması çok normaldir. Bunun dışında dışarıdan satın aldığınız kaşar peynirler ile sağlığınız açısından da dikkat etmeniz önerilmektedir.
KARS KAŞARININ BİLİNMEYEN FAYDALARI
Ülkemize özgü olarak satışa çıkarılan Kars kaşarının çok yararlı olduğunu aslında herkes biliyor. Kars kaşarının çok fazla duyulmamış faydaları şu şekilde sıralanabilir:
•Kars kaşarı içeriği sebebi ile tansiyonu düşürdüğü bilinmektedir. Protein ve kalsiyum açısından çok zengindir.
•Ülser hastalığına karşı vücudu bir zırh gibi korur.
•Beynin enerji açısından doygun olmasını sağlar.
•Peynirlerin genel olarak kalsiyum açısından zengin olduğu bilinir. Ancak Kars kaşarı bol kalsiyumu ile kemik erimesini de engelleyebilmektedir. Tabi bu yararı için düzenli olarak kullanmak gerekiyor.
•Protein ve kalsiyum açısından zengin olan Kars kaşarı aynı zamanda dişlerin güçlenmesini sağlar, diş çürümelerini de engellemektedir.
•Son dönemlerin en tehlikeli hastalıkları arasında olan Alzheimer rahatsızlığı engellediği gibi, beynin beslenmesini ve daha da güçlenmesini sağlar.
•Acar markası olarak ürettiğimiz Kars kaşarı içerisinde hiçbir katkı maddesinin olmaması sebebiyle küçük çocukların tüketmesine de uygundur. Kaşar, içerisinde barındırdığı kalsiyum, protein gibi insan vücudunun gelişmesine yardımcı olan maddelerle bebek ve çocukların gelişimini de desteklemektedir.
•Kars kaşarı sadece kalsiyum ve protein açısından zengin değil. Bununla birlikte potasyum ve A ile D vitamini açısından da zengindir. Bu sebeple sipariş ettiğiniz Acar Kars kaşarını güvenle tüketebilirsiniz.
ACAR KARS KAŞARI
Kars kaşarı, doğal olarak üretilen bir peynir türü olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Hastalıklara karşı vücudun zırh gibi güçlü olmasını isteyenler düzenli olarak Acar Kars kaşarı tüketmesi önerilmektedir. Sindirim sistemini koruyarak bağışıklığın güçlenmesine destek olan doğal Kars Kaşarı aynı zamanda beyni de olumlu olarak etkiliyor.
Buzdolabınızda ideal sıcakta uzun süre boyunca saklayabileceğiniz Kars kaşarını tükettiğinizde sayılan bütün yararlardan yararlanabileceksiniz. Bütün bunların yanı sıra doyurucu olması ile de bilinen Kars kaşarını uzun süre boyunca tüketebilirsiniz. Kars kaşarını muhafaza etmek için ağzı kapalı bir saklama kutusunda (kabını açtıktan sonra) saklayarak dolabınızda muhafaza edebilirsiniz. Bizler Acar Kars kaşarı ürünlerimizi sizlere 6 ay olgunlaşma süresinden sonra hava almayan ambalajlama işlemini yapıp, peynirlerinizi o şekilde sizlere iletiyoruz. Bu sebeple açtıktan sonra hava almayan bir kapaklı kap içerisinde saklayabilirsiniz.