Tüm Bloglar
Kars Kazı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Türkiye’de kaz denilince akla gelen ilk illerimiz Ardahan ve Kars’tır. Genellikle kar yağdıktan sonra lezzetlenen kaz etiyle yapılan yemekler çok lezzetli olup aynı zamanda çok da faydalıdır.
Eşsiz Aromaya Sahip Olan Tulum Peyniri Nedir?
Ülkemizde her bölgede farklı şekillerde üretilen tulum peyniri, hayvan postunun içerisinde olgunlaştırılan bir süt ürünüdür.
Sade Sarı Yağ Hakkında Bilmenizde Fayda Var
Farklı kültürlerde “ghee” denilen sade tereyağı, Osmanlı döneminde de kullanılmıştır.
Mihaliç Peyniri Hakkında Merak Edilenler
Mihaliç peyniri, özellikle Bursa ve Balıkesir bölgelerinin peyniri olarak bilinir. Susurluk tostunun harika lezzeti de mihaliç peynirine dayanır.
Kars’tan Tarihi Bir Lezzet: Kars Kaşarı
Kendine özgü tuzlu tadıyla ve meşakkatli yapım aşamasıyla ünlü olan Kars Kaşarı, eski kaşar olarak da bilinmektedir.
Cennet Hurmasının Mucize Faydası
Kış aylarının mucizevi faydalı besinlerinden birisi olan cennet hurması diğer adıyla Trabzon hurmasının tazesi kadar kurusunun da çok faydası vardır. Özellikle de sindirim sistemi hastalıklarına...
Kızılcık Kurusu Nedir? Nasıl Tüketilir?
Kızılcık; bir diğer adı ile Kiren veya Ergen, kızılcıkgiller familyasından bir ağaç türüdür. Sarı renkli küçük çiçeklere sahip olan ve 5-8 m aralığında boyları değişen meyveli bir bitki türüdür.
Peynirin Aromatik Hali: Kars Kaşarı
Kars ve Ardahan illerinde üretilen ve eski kaşar olarak da adlandırılan Kars Kaşarı, üretim aşaması ve aromatik tadı ile diğer kaşar peynirlerinden ayrılmaktadır
Doğal ve Sağlıklı Lezzet: Tereyağı
Tereyağı sütten yapılan bir mandıra ürünü olarak bilinmektedir. İçerisinde süt şekeri, mineraller, süt yağı, su, vitaminler, proteinler, kolesterin ve asitler bulunmaktadır.
Çeçil Peyniri ve Mutfaktaki Yeri
Çeçil peyniri; tel peynir veya civil peynir olarak da bilinen ve aynı zamanda Kars, Ardahan, Erzurum ve Iğdır gibi şehirlerimizde üretilen bir peynir türüdür.
Ardahan’ın Kültürel Özellikleri ve Değerleri
Ardahan’ın tarihi dokusu, doğal güzellikleri, geleneksel yiyecekleri ve gelenek görenekleri ile ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Son yıllardaki restorasyon çalışmaları ile yerli ve yabancı...
Her Derde Deva: Karakovan Balı
Geçmişten günümüze üretilen ve oldukça sevilen, ağzımızın tadı karakovan balı! Karakovan balı üzerine teme petek eklemesi yapılmadan, direkt işçi arıların ördüğü petek ile yapılmış olan bala denir.
Kars Kazı Etinin Faydaları
Türkiye’de kaz denilince akla gelen ilk illerimiz Ardahan ve Kars’tır. Genellikle kar yağdıktan sonra lezzetlendiği söylenilen kaz etiyle yapılan yemekler çok lezzetli olup aynı zamanda...
Şifa Deposu Erzurum Dut Pekmezi
Dut pekmezinin faydaları bin bir derde devadır. Uzmanlar da dut pekmezinin tüketilmesini tavsiye etmektedirler.
Sofraların Vazgeçilmezi: Gravyer Peyniri
Kaliteli gravyer kaşarı, kesildiğinde sarı renkli ve büyük delikli olmalıdır. Deliklerin homojen bir şekilde dağılması gerekmektedir.
Yemeklerin Üzerine Lezzet Tozu: Kaşar Peyniri
Kaşar peyniri inek, keçi veya koyun sütünden yapılabilen ve genelde sarı renkli sert bir peynir türü olarak tanımlanmaktadır. Taze kaşar üretildikten kısa bir müddet sonra tüketilmektedir.
Gravyer Peyniri Nasıl Tüketilir?
Enfes kahvaltıları taçlandıran gravyer peynirinin tarihçesi ve nasıl tüketildiğine birlikte bakalım.
Kars Kaşarının Tarihçesi
Bu yazımızda namı neredeyse tüm dünyaya yayılan Kars kaşarı ve özelliklerinden bahsedeceğiz.
Sayılarla Kars Kaşarı
Kars kaşarı hakkında bazı bilgileri sizler için listeledik. Keyifli okumalar.
Doğu Anadolu’dan Eşsiz Bir Lezzet: Gravyer
İsmini İsviçre’nin kasabası Gruyères’den alan ve bu ülkeden doğan gravyer peyniri, Türkiye’de Kars Gravyeri olarak da bilinmektedir.