Yapımına beşinci - altıncı aylarda başlanan, dokuzuncu aylarda biten, tamamen Erzincan’ın yüksek rakımlı, 90-100 çeşit bitki zenginliğine sahip, temiz ve serin yaylalarındaki buz gibi soğuk sulardan beslenen, beyaz koyundan (karaman koyun) alınan sütten yapılan peynire Erzincan Tulum Peyniri denmektedir.
Erzincan Tulum Peyniri diğer peynirlere göre daha parlak görünümlü, daha güzel kokulu, tam yağlı ve daha lezzetlidir.
Yaylalardan, köylerden toplanan koyun sütü, mayalanır.
Mayalanan süt, yaklaşık bir saat sonra ince ve temiz bezden yapılmış süzeklere alınıp, peynir haline getirilir.
Erzincan Tulum Peyniri, üzerinden bir gece geçtikten sonra mandıraya getirilir, mandırada şeker torbaları büyüklüğünde torbalara Konur, bir hafta 10 gün üzerine bez örtüp hava ve toz almaması sağlanıp, suyunu tamamen çekmesi için bekletilir.
10 günden sonra bakır veya krom teknelerde ufalanan peynir, Erzincan Kemah tuzuyla tuzlandıktan sonra tekrar yeni torbalara sıkı bir şekilde basılır ve torbaların ağzı dikilir.
Düzgünce, üçerli üst üste gelecek şekilde dizilir.
10 gün beklemeden sonra suyu tamamen süzülen Erzincan Tulum Peyniri, bidonlara ve deriye basılmak üzere soğuk hava depolarına nakledilir. Bidonlara ve deriye makinelerle veya elle basılan peynir, soğuk havada bir süre bekletilip kıvama geldikten sonra pazara sunulur.
Erzincan Deri Tulum 1.400 g-1500 g
Yapımına beşinci - altıncı aylarda başlanan, dokuzuncu aylarda biten, tamamen Erzincan’ın yüksek rakımlı, 90-100 çeşit bitki zenginliğine sahip, temiz ve serin yaylalarındaki buz gibi soğuk sulardan beslenen, beyaz koyundan (karaman koyun) alınan sütten yapılan peynire Erzincan Tulum Peyniri denmektedir.
Erzincan Tulum Peyniri diğer peynirlere göre daha parlak görünümlü, daha güzel kokulu, tam yağlı ve daha lezzetlidir.
Yaylalardan, köylerden toplanan koyun sütü, mayalanır.
Mayalanan süt, yaklaşık bir saat sonra ince ve temiz bezden yapılmış süzeklere alınıp, peynir haline getirilir.
Erzincan Tulum Peyniri, üzerinden bir gece geçtikten sonra mandıraya getirilir, mandırada şeker torbaları büyüklüğünde torbalara Konur, bir hafta 10 gün üzerine bez örtüp hava ve toz almaması sağlanıp, suyunu tamamen çekmesi için bekletilir.
10 günden sonra bakır veya krom teknelerde ufalanan peynir, Erzincan Kemah tuzuyla tuzlandıktan sonra tekrar yeni torbalara sıkı bir şekilde basılır ve torbaların ağzı dikilir.
Düzgünce, üçerli üst üste gelecek şekilde dizilir.
10 gün beklemeden sonra suyu tamamen süzülen Erzincan Tulum Peyniri, bidonlara ve deriye basılmak üzere soğuk hava depolarına nakledilir. Bidonlara ve deriye makinelerle veya elle basılan peynir, soğuk havada bir süre bekletilip kıvama geldikten sonra pazara sunulur.
Yapımına beşinci - altıncı aylarda başlanan, dokuzuncu aylarda biten, tamamen Erzincan’ın yüksek rakımlı, 90-100 çeşit bitki zenginliğine sahip, temiz ve serin yaylalarındaki buz gibi soğuk sulardan beslenen, beyaz koyundan (karaman koyun) alınan sütten yapılan peynire Erzincan Tulum Peyniri denmektedir.
Erzincan Tulum Peyniri diğer peynirlere göre daha parlak görünümlü, daha güzel kokulu, tam yağlı ve daha lezzetlidir.
Yaylalardan, köylerden toplanan koyun sütü, mayalanır.
Mayalanan süt, yaklaşık bir saat sonra ince ve temiz bezden yapılmış süzeklere alınıp, peynir haline getirilir.
Erzincan Tulum Peyniri, üzerinden bir gece geçtikten sonra mandıraya getirilir, mandırada şeker torbaları büyüklüğünde torbalara Konur, bir hafta 10 gün üzerine bez örtüp hava ve toz almaması sağlanıp, suyunu tamamen çekmesi için bekletilir.
10 günden sonra bakır veya krom teknelerde ufalanan peynir, Erzincan Kemah tuzuyla tuzlandıktan sonra tekrar yeni torbalara sıkı bir şekilde basılır ve torbaların ağzı dikilir.
Düzgünce, üçerli üst üste gelecek şekilde dizilir.
10 gün beklemeden sonra suyu tamamen süzülen Erzincan Tulum Peyniri, bidonlara ve deriye basılmak üzere soğuk hava depolarına nakledilir. Bidonlara ve deriye makinelerle veya elle basılan peynir, soğuk havada bir süre bekletilip kıvama geldikten sonra pazara sunulur.