Yöresel peynir çeşitliliği açısından oldukça zengin olan ülkemizin farklı bölgelerinde farklı koşullarda üretilen peynirler, farklı aromaları ile sofralarımıza konuk olan süt ürünleri arasında yer almaktadır. İnek, koyun, keçi ve manda gibi hayvanların sütlerinden imal edilen peynir ürünleri hem aromaları bakımından hem de yapı olarak farklılık gösteren ürünlerdendir.
Eşsiz aroması ve benzersiz kokusu ile en sık tüketilen yöresel peynir çeşitleri arasında yer alan Mihaliç peyniri; 250 yıldır Bursa, Balıkesir ve İzmir bölgesinde üretimi yapılan bir süt ürünüdür. Genellikle tam yağlı kıvırcık koyun sütünden imal edilen Mihaliç peyniri, koyun sütünün yetersiz kaldığı durumlarda inek sütünden de üretilebilmektedir. Mihaliç peyniri, aynı zamanda inek, koyun ve keçi sütünün belirli oranda karıştırılmasıyla da yapılıyor. Mihaliç peyniri, adını Bursa'nın Karacabey ilçesinin eski adı olan Mihaliç'ten almıştır. Dışı ince ve beyaz bir kabuğa sahip olan Mihaliç peyniri, yuvarlak gözler içeren sert bir peynirdir. Mihaliç peyniri, tuzlu ve tam yağlı bir peynir çeşididir.
Mihaliç Peynirinin Faydaları Nelerdir?
- Mihaliç peyniri, diğer süt ürünleri gibi vücudun fosfor ihtiyacını büyük ölçüde sağlamaktadır.
- İçerdiği kalsiyum sebebiyle kemik ve diş gelişimine katkıda bulunan Mihaliç peyniri, ilerleyen yaşlarda kemik rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalinizi en aza indirir.
- Mihaliç peyniri içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde çocuklar, hamile ya da emziren kadınlar ve menopoz dönemindeki kadınlar için yararlı bir peynir çeşididir.
- Yüksek yağ oranına sahip olan Mihaliç peyniri içerisinde yağda çözünen A, D, E, K vitaminleri de bulunmaktadır.
- Mihaliç peynirini vitamin açısından önemli yapan bileşimindeki B grubu vitaminlerdir. B2, B6 ve B12 vitamini yönünden zengin olan Mihaliç peyniri, düzenli tüketildiğinde kansızlığın tedavisinde önemli bir yere sahiptir.
- Mihaliç peyniri, içeriğinde bulunan düşük sodyum sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Mihaliç Peyniri 1000 g
Yöresel peynir çeşitliliği açısından oldukça zengin olan ülkemizin farklı bölgelerinde farklı koşullarda üretilen peynirler, farklı aromaları ile sofralarımıza konuk olan süt ürünleri arasında yer almaktadır. İnek, koyun, keçi ve manda gibi hayvanların sütlerinden imal edilen peynir ürünleri hem aromaları bakımından hem de yapı olarak farklılık gösteren ürünlerdendir.
Eşsiz aroması ve benzersiz kokusu ile en sık tüketilen yöresel peynir çeşitleri arasında yer alan Mihaliç peyniri; 250 yıldır Bursa, Balıkesir ve İzmir bölgesinde üretimi yapılan bir süt ürünüdür. Genellikle tam yağlı kıvırcık koyun sütünden imal edilen Mihaliç peyniri, koyun sütünün yetersiz kaldığı durumlarda inek sütünden de üretilebilmektedir. Mihaliç peyniri, aynı zamanda inek, koyun ve keçi sütünün belirli oranda karıştırılmasıyla da yapılıyor. Mihaliç peyniri, adını Bursa'nın Karacabey ilçesinin eski adı olan Mihaliç'ten almıştır. Dışı ince ve beyaz bir kabuğa sahip olan Mihaliç peyniri, yuvarlak gözler içeren sert bir peynirdir. Mihaliç peyniri, tuzlu ve tam yağlı bir peynir çeşididir.
Mihaliç Peynirinin Faydaları Nelerdir?
- Mihaliç peyniri, diğer süt ürünleri gibi vücudun fosfor ihtiyacını büyük ölçüde sağlamaktadır.
- İçerdiği kalsiyum sebebiyle kemik ve diş gelişimine katkıda bulunan Mihaliç peyniri, ilerleyen yaşlarda kemik rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalinizi en aza indirir.
- Mihaliç peyniri içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde çocuklar, hamile ya da emziren kadınlar ve menopoz dönemindeki kadınlar için yararlı bir peynir çeşididir.
- Yüksek yağ oranına sahip olan Mihaliç peyniri içerisinde yağda çözünen A, D, E, K vitaminleri de bulunmaktadır.
- Mihaliç peynirini vitamin açısından önemli yapan bileşimindeki B grubu vitaminlerdir. B2, B6 ve B12 vitamini yönünden zengin olan Mihaliç peyniri, düzenli tüketildiğinde kansızlığın tedavisinde önemli bir yere sahiptir.
- Mihaliç peyniri, içeriğinde bulunan düşük sodyum sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Yöresel peynir çeşitliliği açısından oldukça zengin olan ülkemizin farklı bölgelerinde farklı koşullarda üretilen peynirler, farklı aromaları ile sofralarımıza konuk olan süt ürünleri arasında yer almaktadır. İnek, koyun, keçi ve manda gibi hayvanların sütlerinden imal edilen peynir ürünleri hem aromaları bakımından hem de yapı olarak farklılık gösteren ürünlerdendir.
Eşsiz aroması ve benzersiz kokusu ile en sık tüketilen yöresel peynir çeşitleri arasında yer alan Mihaliç peyniri; 250 yıldır Bursa, Balıkesir ve İzmir bölgesinde üretimi yapılan bir süt ürünüdür. Genellikle tam yağlı kıvırcık koyun sütünden imal edilen Mihaliç peyniri, koyun sütünün yetersiz kaldığı durumlarda inek sütünden de üretilebilmektedir. Mihaliç peyniri, aynı zamanda inek, koyun ve keçi sütünün belirli oranda karıştırılmasıyla da yapılıyor. Mihaliç peyniri, adını Bursa'nın Karacabey ilçesinin eski adı olan Mihaliç'ten almıştır. Dışı ince ve beyaz bir kabuğa sahip olan Mihaliç peyniri, yuvarlak gözler içeren sert bir peynirdir. Mihaliç peyniri, tuzlu ve tam yağlı bir peynir çeşididir.
Mihaliç Peynirinin Faydaları Nelerdir?
- Mihaliç peyniri, diğer süt ürünleri gibi vücudun fosfor ihtiyacını büyük ölçüde sağlamaktadır.
- İçerdiği kalsiyum sebebiyle kemik ve diş gelişimine katkıda bulunan Mihaliç peyniri, ilerleyen yaşlarda kemik rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalinizi en aza indirir.
- Mihaliç peyniri içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde çocuklar, hamile ya da emziren kadınlar ve menopoz dönemindeki kadınlar için yararlı bir peynir çeşididir.
- Yüksek yağ oranına sahip olan Mihaliç peyniri içerisinde yağda çözünen A, D, E, K vitaminleri de bulunmaktadır.
- Mihaliç peynirini vitamin açısından önemli yapan bileşimindeki B grubu vitaminlerdir. B2, B6 ve B12 vitamini yönünden zengin olan Mihaliç peyniri, düzenli tüketildiğinde kansızlığın tedavisinde önemli bir yere sahiptir.
- Mihaliç peyniri, içeriğinde bulunan düşük sodyum sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.