5 Adımda Kaliteli Kars Kaşarı Üretimi

27-11-2019 21:43
5 Adımda Kaliteli Kars Kaşarı Üretimi
Kaliteli bir Kars kaşarı üretmek için hangi adımları izliyoruz merak ediyor musunuz? Kars kaşarının adım adım üretim sürecini ve sofralarınıza gelene kadar yaşadığı macerayı sizler için hazırladık.
 
Adım 1.
Teleme elde etmek ve pıhtılaşma, pıhtıyı kesme, dinlendirme ve peynir suyunu alma işlemlerinden sonra telemeyi ısıtma, presleme ve mayalama gibi süreçlerden oluşmaktadır.
 
Adım 2.
Mayalama sonucunun kontrolü, haşlanma, yoğurma, kalıplama, dinlendirme ve kalıplardan çıkarma işlemlerinden oluşmaktadır. Bu işlem sonucunda aslında taze kaşar elde edilmektedir.
 
Adım 3.
Kalıplardan çıkarılan taze kaşarlar 16-18 derecede ve %80-90 nispi nemli ortamda tuzlama işlemine tabi tutulma ve yine belirli bir süre daha dinlenme işlemlerinden oluşur.
 
Adım 4.
İlk 3 adımdan sonra eski kaşar dinlendirme odalarına getirilen peynirler, altlarına ve üstlerine tuz serpilerek özel tasarlanmış ahşap raflara yan yana dizilir. Sonraki 25 gün boyunca her gün çevirme işlemine tabi tutulur.
 
5. ve Son Adım.
Son adımda Kars kaşarımız kuru bir bez yardımı ile alt ve üstleri silinerek doğal küfün atılmasına yardımcı olunur. Temizlik sonrası özel dikilmiş çuvallara 5 teker şeklinde ve üst
üste konulur. Özel kağıtla etrafı sarıldıktan sonra çuvalın ön kısmı dikilir.
Her teker arasında ip sıkıştırılarak paketleme işlemleri tamamlanır ve 6 ay sürecek depolama sürecine geçilir.
Depolama sürecini tamamlayan Kars kaşarımız sofralarınızda afiyetle yenilmek üzere satışa sunulur.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.