Günün Menüsü: Kars Kaşarlı Fırında Köfte

19-11-2019 09:45
Günün Menüsü: Kars Kaşarlı Fırında Köfte

Kars Kaşarlı Fırında Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kilo kadar kıyma.
3 adet orta boy patates.
2 adet orta boy kuru soğan.
1 paket hazır köfte harcı (paketler normalde bir kilo içindir ancak biz yarım paket kullanacağız)
1 adet yumurta.
Domates sosu veya domates salçası
Biber salçası.
Tuz, karabiber, nane, fesleğen ve su.
 

Kars Kaşarlı Fırında Köfte Tarifi Yapılışı

Önce kıyma, yumurta, köfte harcı ve suyu da kullanarak köftemizi yapalım ve elimizde istediğimiz şekilde köftelerimizi hazırlayalım.
 
Patatesi ve soğanı halka şeklinde doğrayalım. Tepsinin altına çok az miktarda sıvı yağ sürdükten sonra patatesleri dizelim fakat bir kısımını da ayıralım çünkü lazım olacak. Patateslerin üzerine halka olarak doğradığımız soğanları da koyduktan sonra en üste köftelerimizi yerleştirelim ve kalan patetesleri de köftelerin üstünü çok kapatmayacak şekilde dizelim.
 
Ayrı bir kapta domates sosunu (veya salçasını), biber salçasını su ile inceltip, içine malzeme listesinde geçen tüm baharatları ve tuzu koyarak tepsideki harcın yarısına kadar dökelim ve fırına verelim.

Patateslerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim. (Bir çatal yarımıyla arada kontrol edebilirsiniz.)
Acar süt Kars kaşarı rendeleyip yaklaşık 2 su bardağı kadar bir miktarı fırından çıkan karışımımızın üstüne döküp tekrar fırına verelim. Kaşar eriyinceye kadar pişirmeye devam edelim.
 
Kars kaşarı eridiğinde fırından alıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.