Blog Etiketleri
Sofraların Vazgeçilmezi: Gravyer Peyniri
Kaliteli gravyer kaşarı, kesildiğinde sarı renkli ve büyük delikli olmalıdır. Deliklerin homojen bir şekilde dağılması gerekmektedir.
Gravyer Peyniri Nasıl Tüketilir?
Enfes kahvaltıları taçlandıran gravyer peynirinin tarihçesi ve nasıl tüketildiğine birlikte bakalım.
Doğu Anadolu’dan Eşsiz Bir Lezzet: Gravyer
İsmini İsviçre’nin kasabası Gruyères’den alan ve bu ülkeden doğan gravyer peyniri, Türkiye’de Kars Gravyeri olarak da bilinmektedir.
Meraklısına Sayılarla Gravyer Peyniri
Gravyer peyniri ülkemizde özellikle Kars/Ardahan yöresinde üretilmekte olup asıl kökeni İsviçre'dir. Adını İsviçre'nin Gruyères kasabasından alır. Peki Gravyer peyniri hakkında diğer bilgiler neler?
Kars Gezisi Hakında
Bu Yazımda Kars'a Gitmeden Önce Bilmen Gereken her şeyden Hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacagız.
İsviçre’den Gelen Lezzet: Gravyer Peyniri
Kökeni İsviçre’ye dayanan gravyer peyniri, ismini İsviçre’nin bir kasabasından, Gruyère’den almıştır. Yapımında inek sütü kullanıldığı için Türkiye’de de üretilmektedir.
Kendine Özgü Lezzeti İle Gravyer Peyniri
Gravyer Peyniri Kars yöresine ait oldukça lezzetli bir peynir türüdür. Bu peynirin yapım aşaması ve karsta yapılmaya başlanması oldukça ilginç bir hikâyeye sahiptir.
Kars Kaşarı Hakkında
Bu yazımızda Kars kaşarı olarak da bilinen eski kaşar peyniri hakkında detaylı bir bilgi paylaşmaya çalışacağız.