Blog Etiketleri
Kars’tan Tarihi Bir Lezzet: Kars Kaşarı
Kendine özgü tuzlu tadıyla ve meşakkatli yapım aşamasıyla ünlü olan Kars Kaşarı, eski kaşar olarak da bilinmektedir.
Peynirin Aromatik Hali: Kars Kaşarı
Kars ve Ardahan illerinde üretilen ve eski kaşar olarak da adlandırılan Kars Kaşarı, üretim aşaması ve aromatik tadı ile diğer kaşar peynirlerinden ayrılmaktadır
Yemeklerin Üzerine Lezzet Tozu: Kaşar Peyniri
Kaşar peyniri inek, keçi veya koyun sütünden yapılabilen ve genelde sarı renkli sert bir peynir türü olarak tanımlanmaktadır. Taze kaşar üretildikten kısa bir müddet sonra tüketilmektedir.
Doğu Anadolu’nun Eşsiz Tadı: Eski Kaşar
Balkanlar ve Anadolu bölgelerinden çıkan eski kaşar peyniri, üretilen taze kaşarın altı ay boyunca bir buzhanede çuval içinde bekletilmesiyle elde edilir.
Kars’tan Türkiye’ye Eşsiz Bir Lezzet: Kars Kaşarı
Adından da anlaşılacağı gibi, Türkiye’nin Kars şehrinin Kümbetli adlı köyünde yapılmaya başlanan Kars Kaşarının ilk ortaya çıkışı Cumhuriyetin kuruluşuna dayanmaktadır.
Sofraların Vazgeçilmezi Göle Kaşarı
Göle Kaşarı neden dogal? Özellikle Tüm süt ürünlerimiz doğal beslenen yayla hayvanlarından elde edilen sütlerle üretiliyor, içerisine doğasına aykırı olan hiçbir katkı eklemiyoruz.
Sofraların Vazgeçilmezi Kars Kaşarı
Kars kaşarının üretimi oldukça eskilere dayanmaktadır. Kars bölgesinde hayvancılığın yoğun olarak yapılması ve bitki çeşitliliğinin fazla olması peynir üretiminin yoğun olarak...
Tadı İle Hayranlık Uyandıran Kars Kaşarı
Kars kaşarı Kars ilinin yaylalarında beslenen ineklerin sütü ile imal edilen bir peynir türüdür. Her ne kadar yoğun olarak inek sütünden üretimi yapılsa da keçi ve koyun sütü de kullanılabilmektedir.
Kahvaltının Vazgeçilmez Lezzeti Taze Kaşar
Kaşar peynir taze ve eski olarak ikiye ayrılmaktadır. Her iki peynir çeşidi de yüksek besin değerine sahip olsa da genel olarak taze kaşar tüketimi önerilmektedir.